Mektig vintergryte

Hot tips: Prøv å strø næringsgjær over gryteretter av alle slag, nam!
Hot tips: Prøv å strø næringsgjær over gryteretter av alle slag, nam!

Vet dere hva jeg liker enda bedre enn god mat? Å bli servert god mat! Forrige helg fikk jeg denne varmende gryteretten av forloveden. Veien til hjertet mitt er nok definitivt gjennom magen, hihi.

Jeg vet det ser ut som lista er enorm (det er den jo), men det aller meste er krydder, så det er egentlig ikke så mye likevel. Bare sier’e. Mye krydder gjør opp for at jeg må droppe løk og hvitløk, som vanligvis setter mye smak. Her kan du godt bruke olivenolje infisert med hvitløk, den inneholder ikke FODMAPs.

Dropp kokosmel og søtpotet for et lav-FODMAP måltid. Da blir gryta ikke så tjukk, men like god.

Du trenger:

2 ss olivenolje (jeg bruker med hvitløkssmak)

1 kg oksekjøtt, gjerne av bog, i terninger

0,5 dl kokosmel

2 ts paprikapulver

2 ts salt

1 ts pepper

1 ts timian

1 ts oregano

1 ts basilikum, gjerne frisk, men tørket går

1 ts rosmarin, frisk

0,5 ts chilipulver

3 stangselleri i skiver

1 rød paprika

2 søtpoteter i biter

5 dl oksekraft

1 boks tomatpuré

Slik gjør du:

Bland alle krydderne og melet i en plastpose. Den skal du bruke til å marinere kjøttet i. Du kan godt marinere over natta, men det holder at du bare dekker kjøttet godt med krydderet inni posen.

Varm olivenoljen i en kjele på medium varme. Brun kjøttet i kjelen i noen minutter, før du har oppi alle grønnsakene. Sett på lokket og la det kose seg i et par minutter. Ha oppi kraft, tomatpuré og friske urter (om du har). Rør godt og kok opp. La det putre på lav varme i 10 – 20 minutter.

Spis!

One thought on “Mektig vintergryte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *