Pulled pork med braisert grønnkål

Serverte også med cherrytomater og agurk i olivenolje med pepper. Og en klatt ghee på kålen. Nomnom!
Serverte også med cherrytomater og agurk i olivenolje med pepper. Og en klatt ghee på kålen. Nomnom!

Ah, grønnkål. Denne næringsrike grønnsaken som nesten er umulig å finne i butikken. Opplever jeg, da. Men her om dagen fant jeg det jammen på den lokale Rema 1000-sjappa. Hurra! Det har blitt mye grønnkål den siste uka, for å si det sånn…

Og nå tenker noen kanskje: «Grønnkål, er ikke det kilden til magevondt og FODMAPs og alt som er ille?» Svaret er heldigvis nei. I motsetning til for eksempel hodekål, er grønnkål (kale på engelsk) veldig safe å spise for alle. Og godt er dét, for en mer næringsrik grønnsak skal du lete lenge etter. Grønnkål inneholder både A- og C-vitamin, men er proppfull av spesielt K-vitamin. I tillegg får du masse jern, kalsium, kalium, kobbermineraler, mangan og fosfor. Puh! Det er bare å spise. Sa jeg at det smaker godt også?

Det finnes mange bruksområder for grønnkål, men her har jeg vært svært så fancy (synes jeg selv, da) at jeg har braisert den. Det er det det heter når man damper grønnsaker (eller kjøtt) under lokk med væske. Sammen med pulled pork var det helt nydelig. Pulled pork er forresten noe av det letteste man kan lage, det tar bare litt tid. Jeg må igjen skryte av slowcookeren, som gjorde hele jobben mens jeg var på min jobb. Crock Pot svikter aldri (nei, jeg får ikke betalt for å skrive det)!

Her har jeg krydret grisen med Chinese five spice, men du kan bruke absolutt hva du vil. Bare salt og pepper er helt fint det, altså.

Du trenger:

Pulled pork:

600 gram svinenakke

Chinese 5-Spice (bare å bruke mye, det skal stå en stund i ovn/slowcooker)

Salt og pepper

1 dl oksekraft

Ett laurbærblad

Braisert grønnkål:

Masse grønnkål (jepp)

0,5 – 1 dl olivenolje (gjerne med hvitløkssmak, oljen er fodmap-safe)

Kraft fra svinenakken + litt ekstra (ca to desiliter til sammen)

Salt og pepper

Slik gjør du:

Pulled pork:

Gni inn svinenakken med salt, pepper og 5 spice. Pakk inn i plast, og la klumpen ligge i kjøleskapet over natta, eller så lenge du har tid til.

Legg kjøttet i slowcooker, hell kraft i bunnen og legg et laurbærblad oppi. La den koke på Low i 8 timer.

Du kan også bruke stekeovn (men da ville jeg kanskje vært hjemme), da lar du kjøttet steke i ti timer på 100 grader.

La kjøttet hvile en 20 minutters tid, før du tar to gafler og ‘puller’. Bare dra kjøttet fra hverandre. Ferdig!

Braisert grønnkål:

Varm opp oljen i en litt stor kjele på høy varme. Ha oppi kraft, og kast kålen oppi, noen håndfuller av gangen. La bladene falle sammen litt før du legger til mer. Krydre godt med salt og pepper.

Til slutt legger du på lokk, skrur ned varmen til lav, og lar stå i fem minutter. Så lar du det koke uten lokk til væsken er kokt inn. Ferdig!

15 thoughts on “Pulled pork med braisert grønnkål

  1. […] Pulled pork er den ultimate restematen, synes jeg. Du slenger en svær stek i slowcookeren, og så har du mat i mange dager. Da kan det være fint med et tips til hva man kan bruke disse restene til, så her får du ett som passer like fint til frokost, lunsj og middag. […]

  2. […] Pulled pork er den ultimate restematen, synes jeg. Du slenger en svær stek i slowcookeren, og så har du mat i mange dager. Da kan det være fint med et tips til hva man kan bruke disse restene til, så her får du ett som passer like fint til frokost, lunsj og middag. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *