Hjortestek i slowcooker

Jeg innser nå at dette kanskje bare ser godt ut for meg, men det var virkelig et episk måltid, jeg lover.
Jeg innser nå at dette kanskje bare ser godt ut for meg, men det var virkelig et episk måltid, jeg lover.

Som jeg lovet i et tidligere innlegg, kommer oppskriften på hjortestek tilberedt i slowcooker, som blir mer og mer populært her til lands. Jeg kjøpte meg en i fjor, og det er vel en av de beste investeringene jeg har gjort. Maten gjør seg selv, og blir som hjemmelaget.

Dette må jeg bare få skryte av: Gjestene jeg serverte denne retten til hevdet at det var det beste måltidet de hadde spist på lenge. Sånn, der fikk jeg sagt dét.

Steka ble god, men jeg lot den kose seg i slowcookeren så lenge (åtte timer) at det ble mer pulled beef enn stek. Den var umulig å skjære i ordentlige skiver, så tida kan nok reduseres litt. Kjøttet ble på ingen måte tørt, det var kun konsistensen som ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt. Jeg fikk dog ingen klager, så det var fint.

Du trenger:

1 hjortestek (min var på ca 1,3 kilo, som holdt til fire personer)

Salt og pepper

Olje/smør til bruning.

2 dl stekesky fra steka pluss saften som ligger i pakningen til steka.

Noen vårløk (den ytterste, grønne delen er lav-FODMAP)

Slik gjør du:

Kvelden i forveien tok jeg steka ut av posen, gned den inn med salt og pepper, og brunet den i stekepanne i litt smør. Så tok jeg den ut av panna og la den i en boks i kjøleskapet natten over. Jeg hadde to desiliter vann i stekepanna og lot det koke opp med stekesjyen. Dette og den røde saften fra stekpakningen hadde jeg i en kopp som også fikk stå i kjøleskapet til neste dag. Du kan selvfølgelig gjøre alt dette samme dag som du skal servere, det er opp til deg og tiden du har til rådighet.

Steka legges i slowcookeren, og stekesjyen helles i bunn. Jeg har oppi vårløk, og så legger jeg på lokket og koker på lav varme i åtte timer. Du kan også velge å koke på høy varme i fem-seks timer hvis du har dårligere tid.

Steka serverte jeg med søtpotetmos, som alltid er en suksess. Jeg laget den av søtpotet, sellerirot, klarnet smør og litt ingefær (uten kokosmelk, med andre ord). Jeg hadde også rips ved siden av, og en viltsaus som strengt tatt ikke er helt paleo, men dette var special occasion – da er det greit.

Okay, du kan få oppskriften da:

Du trenger:

2 ss smør

2 ss kokosmel

Stekesjyen fra slowcookeren

2 ss kokosmelk – den tykke delen (ikke bruk light)

3 skiver brunost (kan byttes ut med rørte tyttebær)

5 -6 knuste einerbær

Salt og pepper

Slik gjør du:

Smelt smøret, og rør inn mel. Hell oppi stekesjyen, krydre med salt, pepper og einerbær, og la det koke opp. La småkoke i ca ti minutter. Så rører du inn kokosmelk og brunost eller tyttebær. Smak til med mer salt og pepper om det trengs.

3 thoughts on “Hjortestek i slowcooker

    • Ja, det må du! Jeg er veldig nysgjerrig på sous vide, men jeg må nok vente til jeg har større kjøkken 😀 Man blir litt utstyrsfreak når man er glad i å lage mat, hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *