Brente mandler

Enkelt og godt!
Enkelt og godt!

Selv om juleroen har senket seg, kan det hende det er rom for litt tid på kjøkkenet likevel. Julegodt er det i alle fall alltid plass til! Disse mandlene er også snillere med blodsukkeret enn vanlige brente mandler, fordi jeg bruker kokossukker.

Brente mandler er så lett å lage at det er gjort på få strakser. Bare et kvarters «jobb», før du kan slenge deg på sofaen igjen mens de avkjøler seg.

Du trenger:

250 g mandler med skall

100 g kokossukker

1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

1 dl vann

Slik gjør du:

Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir, fordel dem utover. Sett inn midt i kald ovn, skru den på 200 grader, og la dem stå der i 10 – 15 minutter. Imens blander du sammen vann, sukker og vanilje i en kjele, og lar det koke opp. Det kan putre i et par minutter, pass på så det ikke svir seg.

Nå tilsetter du mandlene, og rører. Like you mean it! Det skal blande seg godt, det skal ikke svi seg og sukkeret skal karamelliseres. Når mandlene er dekket og det har blitt klissete, har du dem over på et bakepapir, gjerne på rist, til avkjøling.

Spis når du ikke klarer å vente lenger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *