Crispy laks med urter

Så lett at til og med gubben kan klare (og gidde) det!
Så lett at til og med gubben kan klare (og gidde) det!

Mat må man ha, selv om det (snart) er jul. Jeg føler nesten at jeg har bakt mer enn jeg har laget middag i det siste, men det er bare at jeg blir så ivrig når jeg finner ut hvor lett det er å lage ting selv!

Resultatet av mye tid tilbragt på kjøkkenet er at jeg blir lat når jeg først skal lage middag. Jeg har andre ting jeg ønsker å gjøre enn å stå på kjøkkenet (selv om det av og til ikke ser slik ut), så det er kjekt med en superrask oppskrift eller ti i hodet. Her kommer en:

Du trenger:

Laksefilet (en per person)

1 ss kokosmel

1 ss hasselnøttmel/mandelmel (eller mer kokosmel hvis du ikke tåler nøtter/mandler)

1 ss tørkede urter (jeg bruker bare italiensk krydder)

1 ss olivenolje

1 ss sennep

Et dryss salt

Slik gjør du:

Legg filetene i en ildfast form, og smør olje og sennep på. Bland mel og urter, og dryss et tjukt lag over laksen. Gni det inn med baksiden av en skje. Dryss salt over til slutt.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Har du bruningsfunksjon på stekeovnen din, er den perfekt til å lage en ekstra skorpe til slutt.

Ta da! Så lett var det. Jeg serverer gjerne med vårløk (den mørkegrønne delen er ikke full av FODMAPs, slik den lyse er) og raspet gulrot.

One thought on “Crispy laks med urter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *