Glutenfrie pepperkaker

glutenfrie pepperkakerBare to uker til jul! Jeg elsker jul. Mest fordi jeg blir nostalgisk; jeg må gjøre alt jeg gjorde som barn hver jul. Se på barne-TV og julefilmer, ha julestrømpe – og bake. I fjor var det en veldig kjip jul, da jeg var midt i eliminasjonsfasen og ikke kunne spise noenting av hva jeg pleide i jula. Det var trist, for det er mange følelser knyttet til mat. Men i år kan jeg spise hva jeg vil, og jeg vil spise pepperkaker! Så jeg har tryllet fram en oppskrift på paleopepperkaker, inspirert av denne.

Oppskriften er fri for korn, gluten, melk og hvitt sukker. Perfekt for allergier og for de som bare vil ha litt kontroll over blodsukkeret. Og jeg har fra sikre kilder at disse til og med smaker bedre enn vanlige pepperkaker. Jeg bare nevner’e.

Disse pepperkakene er ikke lav-FODMAP.

Du trenger:

Her fra testbaking tidligere i uka - som dere ser var jeg fornøyd...
Her fra testbaking tidligere i uka – som dere ser var jeg fornøyd…

1 egg
3 ss kokossukker
1 ss kokosmelk
1 ss vann
3 dl mandelmel
3 ss kokosmel
1 ts bakepulver
1 klype vaniljepulver (jeg har kjøpt mitt på Coop)
1 ts kanel
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts kardemumme
1/2 ts nellik

Slik gjør du:

Visp egg og sukker «hvitt» i en kjøkkenmaskin, det skal få en fast konsistens og lys beige farge. Så blander du inn kokosmelk og vann. Bland det tørre i en bolle, og visp det inn i det våte til det blir en smuldrete deig. Bruk hendene til å samle sammen deigen i en klump. Nå har den samme konsistens som en vanlig pepperkakedeig.

La deigen hvile en halvtime i kjøleskapet (eller til du skal bake den ut).

Lag pepperkaker! Jeg hadde ingen former hjemme hos mamma, så jeg brukte rett og slett pizzaskjærer til å lage ruter.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15 – 20 min.

12 thoughts on “Glutenfrie pepperkaker

    • Jeg pleier å kjøpe de gule posene, er det Risenta de heter, tro? Fargen på melet har uansett ingenting å si, de får riktig farge når de stekes 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *