Gresskarsuppe med ristede kjerner

Denne middagen gjør i grunn seg selv.
Denne middagen gjør i grunn seg selv.

Høsten er gresskartid! Jeg har blitt veldig fan av supper, etter at jeg oppdaget at man kunne lage det uten Toro også… Deilige, varme, tjukke supper – dét er godt, det. Så i helga slo jeg til med denne superenkle gresskarsuppa, det var jo tross alt søndag.

Her har jeg brukt hermetisk gresskar (kjøpt på iHerb!), men det aller beste er jo å kjøpe et helt gresskar, kutte opp i terninger, koke og så stavmikse. Det gadd jeg bare ikke nå. Jeg liker å være lat.

Jeg slumpet masse med krydderet, som vanlig, så dette er bare cirka mål.

Gresskar er ikke lav-FODMAP, men denne gulrotsuppa er minst like god!

Du trenger:

1 boks gresskar (eller et helt gresskar, for eksempel butternut)

6-7 dl kraft (jeg brukte kyllingkraft) eller vann

1/2 boks kokosmelk (best når den har stått i kjøleskapet litt)

1 ts salt

1 ts pepper

1/2 ts kajennepepper

1 ts kanel

1 ts chilipulver

1 ts spisskummen

Gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du:

Rør ut gresskaret i en varm kjele, og bland inn kraft eller vann. La det koke opp, og tilsett kokosmelka. Krydre og la det småkoke i ti minutter. Vil du ha en tykkere suppe, kan du røre inn et par spiseskjeer med kokosmel.

Mens suppa koker kan du enten riste gresskarkjernene i en stekepanne, eller i en stekeovn. Da setter du bare et brett med kjernene inn i kald ovn, og setter den til 200 grader. Etter ti minutter er kjernene ferdige. Det er samme fremgangsmåte i stekepanna, det går bare litt fortere.

Faktisk smaker denne suppa enda bedre på dag to, jeg spiste den nemlig til lunsj dagen etter også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *