Suppe til frokost!

Suppe til frokost - hvorfor ikke?
Suppe til frokost – hvorfor ikke?

Dette er egentlig bare en forbedret versjon av kremet kjøttsuppe fra et tidligere innlegg. Denne ble imidlertid så god at jeg måtte dele den. Denne gangen brukte jeg lammekjøttdeig, men du kan bruke alle typer kjøttdeig altså.

Jeg laget faktisk denne suppa til frokost i dag. Hvem har sagt at suppe ikke er frokostmat? Har ikke jeg hørt noe om, i alle fall. Denne uka jobber jeg kveldsvakt, derfor må jeg planlegge litt annerledes enn de ukene jeg spiser lunsj på jobb og lager middag til to. Faktisk spiser jeg jo alle måltidene aleine, det er jo litt trist. Enda en grunn til å lage noe ekstra godt, slik at man gleder seg til mat likevel.

Dessuten er jeg godt på vei i min andre Whole30, så det er ekstra viktig å planlegge godt. Det er mye lettere å skli ut når man ikke følger matmønsteret man er mest vant med, kveldsvaktuke blir gjerne slik.

For de med litt sensitiv mage må jeg advare litt mot kokosmelk, som i store mengder kan være problematisk for mange med IBS. Du kan sannsynligvis erstatte halvparten av melka med kraft/vann, men jeg har ikke prøvd det selv. Prøv og se!

Du trenger:

400 gram lammekjøttdeig

2 gulrøtter i skiver

Noen håndfuller spinatblader

En boks kokosmelk

En boks hakkede tomater

1 ts spisskummen

1/2 ts kajennepepper

1 ss italiensk krydder

1 ts gurkemeie (bare for å få penere farge – jeg liker farger!)

Salt og pepper

Fett til steking, jeg brukte andefett

Slik gjør du:

Brun kjøttdeig i stekepanne i litt fett, krydre med salt og pepper.

I en kjele varmer du opp mer fett, som du surrer gulrot i, før du har oppi kokosmelk. La det koke opp, og tilsett tomater og kjøttdeig. Mens det koker opp krydrer du med resten av krydderet. Når det koker kan du legge spinaten oppi. Suppa er klar når spinaten har falt litt sammen.

Smaker kjempegod med noen oliven oppi!

suppekjele

5 thoughts on “Suppe til frokost!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *