Italiensk aften

Dette var en vinner! Og nei, det er ikke vin, men olivenolje i den flaska...
Dette var en vinner! Og nei, det er ikke vin, men olivenolje i den flaska… (Sjekk også ut krydderbøssehundene mine!)

Og dét midt i uka! Jeg synes italiensk mat er så godt, og etter å ha begynt med paleo har det faktisk blitt enda bedre. Ingen pasta eller (vanlig) pizza, men agurknudler og lammekjøttboller, nam!

Det skal ikke så mye til for å bringe et lite stykke Italia inn hjem i kalde Norge. Oliven, olje, italienske urtekrydder – alt ligger i detaljene.

Kjøttbollene er laget med samme fremgangsmåte som disse, men med italiensk krydder istedet. Hadde i litt hakket frisk persille også. Tomatsausen er faktisk ferdigkjøpt fra Helios, helt uten tilsetninger, men med kapers, oliven og hvitløk (Obs! FODMAP alert! Lag den helst selv). Jeg pleier vanligvis bare å bruke hakkede tomater og krydre selv med urter som oregano, timian, basilikum og rosmarin. Tomatsausen blandet jeg med oksekraft.

Agurkspaghetti/-nudler lages ved hjelp av et juliennejern. Dette er det smarteste verktøyet jeg eier, tror jeg. Jeg lager spaghetti av alt! Og det funker bra til å rive lime-/sitronskall.

Italienske lammekjøttboller <3
Italienske lammekjøttboller <3

6 thoughts on “Italiensk aften

  1. Hei! Kan du legge ut bildet av dette vidunderverktøyet ditt?
    Også lurer jeg på, bokstomat er vel ikke em del av paleo, den inneholder jo estopper?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *