Bacon i ovnen

Mmmm... bacon.
Mmmm… bacon.

Ahh, etter et år uten egg kan jeg endelig spise det uten å bli møkkdårlig. Ja, for etter Whole30 har jeg funnet ut at de fleste matintoleransene mine er borte! Det er jo ganske utrolig. Jeg kan spise egg, mandler, litt melk og litt gluten uten å bli helt ødelagt. Jeg velger likevel å holde meg unna gluten, for jeg føler ikke at jeg savner det. Det betyr bare at jeg kan være litt enklere å ha med å gjøre når jeg er gjest hos andre. Egg er det største for meg, for det er jo faktisk sunt, i motsetning til hva mange sier med tanke på kolesterol. Jeg har gått glipp av mye proteiner og fett det siste året. Jeg var aldri noen flink eggspiser før det heller, men i et paleokosthold brukes egg til veldig mye. Nå spiser jeg egg hver dag. Og hva liker nordmenn best til egg? Bacon!

For et år siden kunne jeg aldri spist den klassiske egg og bacon-frokosten. Jeg kunne ikke fordra de fettete, salte strimlene, eller noe som rant av fett i det hele tatt. Jeg var aldri redd for fett, jeg bare likte ikke. Men etter å ha forstått hvor viktig fett – det riktige fettet – er for kroppen, har jeg endret mening. Nå benytter jeg enhver anledning til å få i meg mer fett. Fett er bra! Boka Helt naturlig mat og trening av Pål Jåbekk tar for seg hvilken rolle fett spiller for kroppen, men en kortversjon kan du lese her.

Litt mange avsporinger her nå, men jeg klarer ikke la være å dele gleden over å kunne spise så mange fine ting igjen. Uansett, det var bacon vi skulle snakke om. Man trenger nemlig ikke steke det i panna og grise til hele komfyren søndag morgen. Jeg har oppdaget at det mest perfekte baconet får du ved å steke det i ovnen! Og som en bonus får du da masse overflødig baconfett du kan spare på og bruke til annen steking seinere. Flott, ikke sant?

Det er så enkelt som dette: Legg baconskivene på et stekebrett kledd med aluminiumsfolie, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca ti minutter. Steketiden avhenger litt av tykkelsen på baconet og selvfølgelig hvordan du vil ha det – sprøtt eller litt mykere. Prøv deg fram.

Jeg bruker bacon fra Grøstad gris, som er små, men veldig gode. Og helt uten lugubre stoffer vi ikke vil ha i oss.

En annen metode er å legge baconet på rist over foliekledd brett, da forsvinner mer av fettet ned til folien.

Jeg tenker forresten alltid på denne når jeg lager baconfrokost:

3 thoughts on “Bacon i ovnen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *