Middelhavskylling

Ekte gourmetmåltid! Legg merke til den lille biten med parmesan jeg har lagt ved siden av, bare fordi det er digg.
Ekte gourmetmåltid! Legg merke til den lille biten med parmesan jeg har lagt ved siden av, bare fordi det er digg.

Etter en tur til Italia med jobben er jeg mildt sagt inspirert av matkulturen. Selvfølgelig var olivenolje, parmesan og mer med i kofferten hjem:

Parmesanost, salami med rødvin, olivenolje, pesto og salsa! Trenger da ikke pasta.
Parmesanost, salami med rødvin, olivenolje, pesto og salsa! Trenger da ikke pasta.

Særlig parmesanen er involvert i de fleste måltidene mine om dagen. Revet eller bare i en bit jeg gomler. Nam!

Kylling passer godt i et middelhavskosthold, og det skal ikke mye til for å få et italiensk preg på retten. Noen oliven, litt parmesan og olje, så har du kommet langt.

Her har jeg brukt kyllinglår fra Lovise Gårdsand, men kyllingfilet går selvfølgelig også.

Pasta er en stor del av Italia, men for oss «special people» finnes det heldigvis alternativer. Det skal sies at man som regel får risotto når de andre får pasta, men jeg synes det er på tide at italienerne oppdager agurknudlene. Burde nevnt det for dem da jeg var der!

Kyllinglåret krydres med timian og rosmarin. Legg noen sitronskiver oppå, og stek i ovnen på 180 grader i 35 minutter. På slutten skrudde jeg over på grillfunksjonen for å få sprøtt skinn.

Jeg serverte med agurknudler blandet med hakkede soltørkede tomater, olivenolje og sitronskall, pluss revet parmesan over, så klart. Noen oliven på siden, og jeg hadde forlenget Italiaturen med et måltid!

2 thoughts on “Middelhavskylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *