Marokkanske kjøttboller

Mmmmmarokkansk!
Mmmmmarokkansk!

Lam, mere lam! Her i kjøttbolleform, igjen fra kokeboka Well Fed, som jeg nevnte i forrige innlegg.

Lammekjøttdeig er så fett at man trenger i grunn ikke noe bindemiddel i kjøttbollene. Noen bruker egg, men det har aldri vært noe problem å droppe det for min del, i alle fall. Her er det altså bare å blande kjøttdeig og krydder så godt man kan – helst med hendene. Kliss klass!

Jeg har kjøpt olivenolje med hvitløkssmak – hvorfor har jeg ikke gjort det før? Det betyr jo at jeg kan få smaken uten å få ballongmage! Genialt. Bruk det til steking i alle oppskrifter der hvitløk egentlig er en del av pakka.

Resultatet er herlig spicy kjøttboller i en kremet tomatsaus. Er du ikke så glad i superspicy, bruk litt mindre krydder. Her må det nevnes at det ikke var jeg, men min bedre halvdel, som sto for matlaginga. Jeg fikk til og med ovnsgratinert søtpotetstappe OPPI en paprika som tilbehør – jeg har det fint, jeg.

Du trenger:

600 gram lammekjøttdeig

2 ss marokkansk krydderblanding (kjøpt på TGR) – eller 1 ss paprikakrydder, 1 ts spisskummen, salt og pepper

2 ss olivenolje med hvitløk (eller annen olje)

1 boks hakkede tomater

1 boks tomatpuré

1ss paprikakrydder

1 ts spisskummen

Salt og pepper

Slik gjør du:

Bland kjøttdeig og krydderblanding godt, før du former til så store kjøttboller du liker. Sett til side.

Varm opp olivenoljen i en stekepanne, før du har oppi tomatene og krydder. Bland godt. Legg kjøttbollene oppi, og sørg for at de brunes på alle sider. Så skal de ligge der og kose seg i tjue minutter, til tomatsausen har tyknet.

Hvis du lurte, så lages søtpotetgreia som vanlig søtpotetstappe, før den legges i en halv paprika og gratineres på 200 grader i ca 25 minutter. Søtpotet er ikke lav-FODMAP.

marokko

6 thoughts on “Marokkanske kjøttboller

 1. Hei igjen!
  Håper det er greit jeg poster så mye.
  Har lyst til å overraske samboeren med dette, men han liker ikke lukten av spisskummin. Så tror ikke han vil like det. Har du et forslag til erstatningskrydder som passer med de andre smakene?
  Og tykner tomatsaus sånn helt av seg selv?

  Hilsen en som ikke kan lage mat! 😛

  • Selvfølgelig er det greit, jeg synes det er kjempegøy!

   Hmm, jeg ville kanskje prøvd å bruke en teskje allehånde istedet, det blir en annen smak, men definitivt eksotisk. Eller du kan prøve kanel, det er også godt, men blir jo søtere.

   Det er tomatpuréen som gjør at sausen tykner, men det skjer av seg selv når du lar det putre en stund på komfyren, ja.

   Lykke til 😀

 2. Hei igjen igjen! 😛
  Nå som jeg faktisk skulle handle inn fikk jeg enda et spm! «En boks» er ikke en fast størrelse. Jeg kjøpte 400g hakkede tomater og 200g tomatpure. Vil det fremdeles være riktig med 1 ts paprikapulver?
  Jeg kan ikke smake til selv fordi jeg hater tomat, så alt vil smake vondt 😛

  • Smaken av tomat vil ikke forsvinne uansett hvilke krydder du bruker da. Bare så det er sagt.

   En boks er ikke alltid en boks, nei, men 400 gram er hva jeg anser som riktig 🙂 1 ts er derfor OK.

   • Jeg vet det. Så samboeren min skal få spise alene! 😛

    Da satser jeg på 1ts 🙂 Tenker jeg setter fram litt ulike krydder i tillegg, så kan han teste litt og se hva som funker til.

    Takk! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *