Frokostgrøt uten korn og melk

Her kan du variere med alt du liker av nøtter og frø!
Her kan du variere med alt du liker av nøtter og frø!

Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg av og til savner den gode, gamle havregrøten. Jeg levde jo på det før jeg oppdaget at havre ikke var for meg! Jeg har også spist mye bokhvetegrøt og andre glutenfrie alternativer, men nå som jeg sverger til paleo, er korn helt ut.

Sidenote: En av de fantastiske bivirkningene etter Whole30 er at jeg tåler mandler igjen. For et år siden testet jeg positivt på en intoleransetest, og etter en elimineringsdiett fant jeg ut at mandler gjorde meg dårlig. Etter et år uten mandler og en måned med Whole30 har jeg innført dem i kosten igjen, uten problemer! Det er deilig. Mer om matintoleranse og Whole30 i et kommende innlegg.

Denne grøten er inspirert av oppskrifter på nettet, men for det meste er den improvisert fram. Vellykket på første forsøk, dét er ikke verst!

Her kan du variere med alt du liker, det viktigste er at du i tillegg til nøtter og frø har i noe som kan skape den kremete konsistensen. I denne oppskriften er det nøttesmør. Du kan også bruke banan eller egg (!). Eksperimentér med krydder også, jeg er bare veldig glad i kanel. Det funker garantert også å blande inn noen tørkede eller friske bær. Så mange muligheter!

Disclaimer: Cashewnøtter er ikke lav-FODMAP, men en spiseskje med nøttesmør gikk finfint for min del. I det hele tatt var denne svært magevennlig, til tross for masse nøtter og frø.

Du trenger:

Noen hakkede mandler
Noen hakkede hasselnøtter
1 ss gresskarfrø
1 ss linfrø
1 ts chiafrø
2 ss mandelmel
1 ss nøttesmør (jeg brukte macadamia/cashew fra Artisana)
Ca. 1 dl mandel- eller kokosmelk
En dæsj kanel
Kokosolje til steking
Blåbær som topping

Slik gjør du:

Varm opp litt kokosolje i en kasserolle, og ha nøtte- og frøblandingen oppi, la det svi seg litt. Ha oppi litt av melka og litt av melet, og rør om. Start med høy varme, og skru ned etter hvert.

Ha oppi nøttesmøret, og bland det sammen. La det tykne litt, før du sper på med mel og melk til du har ønsket konsistens.

Krydre med kanel til slutt.

Serveres med blåbær på toppen, nam!

4 thoughts on “Frokostgrøt uten korn og melk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *