Lammeburger med pistasjpesto

Jeg har nesten ikke ord - dette må prøves.
Jeg har nesten ikke ord – dette må prøves.

Denne oppskriften har jeg stjælt fra Paleoliv-bloggen, som forøvrig er en flott inspirasjonskilde til nettopp paleo. Så har jeg kaanskje tweaket litt på oppskriften også, bare fordi det er sånn jeg gjør.

Jeg sa jo at jeg skulle lage lammeburgere denne uka, så det gjorde jeg i går. Herregud, det er vel noe av det beste jeg har smakt på en stund – spesielt med den pestoen. Nå skal det sies at pistasjnøtter ikke er helt FODMAP-frie – snarere tvert imot – så den må spises med litt varsomhet (hvis du greier!). Bruk den som du bruker alt annet av smakstilsetninger, så går det fint.

Du trenger:

600 gram lammekjøttdeig

1 ts allehånde

1/2 ts kanel

2 ts spisskummen

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

En håndfull finhakkede friske mynteblader

Pistasjpesto:

Pistasjnøtter er ikke lav-FODMAP.

En håndfull mynteblader

1 dl naturelle pistasjnøtter

1 dl olivenolje

1 skvis sitronsaft

En dæsj salt

Slik gjør du:

Bland kjøttdeigen og krydderet godt med hendene. Kjøttet er veldig fett, så det blander seg enkelt, og burgerne er lette å forme. Det er likevel en god idé å fukte fjøla og hendene når du lager burgerne.

Stekes eller grilles i tre-fire minutter på hver side. Jepp, vi grilla i september, noe jeg er svært fornøyd med.

Pestoen lager du ved å slenge alt oppi en blender og fyre løs. Min blender er ikke så kraftig, så den sleit litt. Ha oppi litt og litt nøtter, så går det. Jeg liker at den er litt grov, men for all del, blend til det er nærmest klumpløst hvis du liker det bedre.

Jeg serverte med ovnsbakte søtpotetskiver med havsalt. 200 grader i 20 minutter. Boom!

4 thoughts on “Lammeburger med pistasjpesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *