Torsk med sennep og chorizo

Med dette tilbehøret klarer til og med jeg å spise hvit fisk!
Med dette tilbehøret klarer til og med jeg å spise hvit fisk!

…eller «hvordan lære seg å like torsk». Jeg har i alle fall aldri hatt noe sansen for hvit fisk, men med det riktige tilbehøret kan det bli riktig så godt. Dette var frokosten min her om dagen, men som alltid er det liten forskjell på frokost, lunsj og middag for meg.

Her har jeg servert med økologisk surkål, som skal være bra for magen. Fermentert mat er lettere å fordøye, og mange med IBS merker forbedring ved jevnlig inntak av for eksempel surkål/sauerkraut eller fermentert te (kombucha). Det er derfor syrnet melk også tåles bedre i mange tilfeller. Men det må være riktig fermentert, det vil si lakto-fermentert, ellers vil det ikke ha de samme egenskapene mot mageproblemer. Og så er det godt da! En dag skal jeg lære meg å lage min egen surkål.

Hvis du er interessert, kan du lese mer om fermenterte matvarer og IBS her.

Så til torsken!

Du trenger:

Torskefilet (ca 250 gram per pers)

Noen skiver god chorizopølse

En god ts sennep per filet – Premium American eller French’s Yellow er uten sukker og fås i vanlig matbutikk.

Krydder etter ønske – jeg brukte salt, pepper og tørket timian.

Slik gjør du:

Salte og krydre torsken først. Fordel sennep jevnt over hver fiskefilet, og legg chorizoskivene over. Bakes i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Mer var det ikke!

Server med for eksempel grønne bønner, agurknudler eller kanskje søtpotet?

2 thoughts on “Torsk med sennep og chorizo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *