Glutenfri paleolasagne

Italiensk trenger ikke inneholde pasta i det hele tatt!
Italiensk trenger ikke inneholde pasta i det hele tatt!

I går laget samboeren denne til meg, og jeg skulle egentlig ønske han doblet oppskriften. Jeg kunne spist dette hver dag!

I denne lasagnen er pastaplatene byttet ut med squash og søtpotet. Spør du meg, smaker det mye bedre. Denne varianten har ost på toppen, men det kan helt fint droppes. La meg da få anbefale næringsgjær, som du drysser over ved servering. Det er nok ingen fullgod osteerstatning, men det smaker helt riktig sammen med denne typen retter.

Når man kan lage lasagne som denne, ser jeg ingen grunn til å savne originalen.

Dropp søtpoteten i bunnen for et lav-FODMAP måltid. Bruk heller aubergine eller mer squash.

Du trenger:

1 squash i skiver

1 søtpotet i skiver

1 pakke karbonadedeig/kjøttdeig

1 rød paprika i biter

1 boks tomatpuré

Salt, pepper og oregano

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Stek kjøttdeigen som vanlig, og bland inn paprika, tomatpuré og krydder.

Fordel søtpotetskivene i bunnen av en ildfast form, og legg lag på lag med kjøttdeig og squash. Topp med ost hvis du vil.

Stekes midt i ovnen i 35 minutter.

Serveres med en salat. Anbefaler Hot Sauce på hvis du ønsker en sterkere smak – det finnes mange gode og sukkerfrie varianter i innvandrerbutikker og på nett.

Nam!

3 thoughts on “Glutenfri paleolasagne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *