Idas søtpotetsalat

Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?!
Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?!

Dette har vel vært den første sommeren der jeg ikke har spist noe «vanlig» grilltilbehør, som for eksempel potetsalat. Det har forsåvidt ikke vært noe savn, men det er jo godt da. Først her om dagen innså jeg at jeg kunne lage min egen – med søtpotet.

Jeg blir aldri lei av søtpotet!

Jeg må advare om at dette i utgangspunktet var en test. Ofte blander jeg bare sammen noen ingredienser på slump og satser på at det blir bra. Denne gangen fungerte det – etter min mening – veldig bra, derfor deler jeg fremgangsmåten med dere.

Du trenger:

En middels stor søtpotet

En snackpaprika

En bunt bok choy (eller andre grønne blader, f. eks. spinat)

Dressing (kan droppes)

1 dl mandel-/kokosmelk

En dæsj olivenolje (slump, ja…)

1 ss sennep

1 ts italiensk krydder

Salt og pepper

Slik gjør du:

Skrell og skjær poteten i passe store terninger, og kok dem i ca fem minutter, til de er møre. Sett til side og la dem avkjøle seg.

Kutt opp paprika og grønt, og bland sammen med potetene.

Bland sammen ingrediensene til dressingen, og hell det over grønnsakene. Bland godt.

Fungerer som tilbehør til ca. alt! Ikke bare grillmat.

2 thoughts on “Idas søtpotetsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *