Fylt baconsurret kylling

Bacon kan redde alle retter, det er jeg sikker på!
Bacon kan redde alle retter, det er jeg sikker på!

Oh yes, jeg er glad i bacon, og jeg er glad i ost. Sistnevnte spiser jeg sjeldent for tida, så da unner jeg meg litt ekstra når jeg først skal ha det, og kjøper en god brie eller camembert fra ferskvaren. Tips! Mot helga finnes det som regel nedsatte varer i ostediskene, men ostene holder mye lenger enn datoen som står på pakka. Da kan du få de dyrere ostene til en mer overkommelig pris.

Baconsurret kjøtt fungerer alltid – enten det er kylling, svin eller storfe. Kombinasjonen bacon og brie/camembert er helt uslåelig, spør du meg. Tidligere har jeg lagt ut en lignende oppskrift med svin, som også er nydelig.

Kylling er om mulig enda enklere å lage, og trenger ikke langt steketid i ovnen. Du kan fylle den med hva du vil i tillegg til osten også, men denne gangen gjorde jeg det meget enkelt. Vil du prøve noe nytt, kan du stappe masse friske urter inn, for eksempel koriander, basilikum, persille eller dill. Soltørket tomat og/eller hakkede oliven er også godt. Bare fantasien setter grensene her, egentlig.

Du trenger:

Kyllingfilet (en per pers)

Baconskiver (to per filet) – jeg brukte Strynbacon

Brieost (en god, tykk skive per filet) – her har jeg brukt Le Grand Rustique

Salt

Provencekrydder (kan droppes)

Smør/olje til steking (jeg bruker klarnet smør)

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader.

Salte kyllingen litt før du begynner. Skjær et snitt i siden av hver filet, som du fyller med så mye ost du ønsker. Det kan nesten ikke bli for mye. Surr bacon stramt rundt hver filet, slik at osten holdes på plass. Krydre med provencekrydder til slutt.

Brun filetene i litt smør i stekepanna, før du legger dem på et ildfast fat og steker i ovnen i 20 minutter.

Jeg serverer med cherrytomater og gulrøtter, som jeg baker i ovnen sammen med kyllingen, og noen grønne blader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *