Kyllingcurry med sitrus

Mmmm, det smaker sitron!
Mmmm, det smaker sitron!

Lemon chicken curry het den opprinnelig da. Jeg er som vanlig inspirert av en oppskrift, men klarer aldri å følge en. I dag tok jeg fram wokpanna og lagde middag på rundt et kvarter. Jeg liker best når middag går fort å lage, men ender som regel opp med å stå en stund ved grytene likevel. Men ikke i dag!

Her har jeg brukt en halv boks kokosmelk, men om du har superømfintlig mage ville jeg droppet det, ettersom det inneholder en del FODMAPs. Eventuelt kan du justere mengden, her ble det en del overflødig saus.

Nå har jeg kjøpt et fint produkt som heter Coconut Aminos. Det er i grunn soyasaus – men uten soya! Mange paleoentusiaster sverger til den i retter som normalt krever soyasaus. Den er også glutenfri, og anbefales derfor til alle som ikke tåler soya eller gluten (eller begge!). Fås på iHerb til en ikke så gæren pris.

Må skyte inn at jeg ikke synes denne ble spicy nok, så om du vil ha det ekstra stinget, ville jeg dratt på ekstra med krydder, eller lagt inn en hakket rød chili.

Du trenger:

2 kyllingfileter

2 dl kokosmelk

3 ss Coconut Aminos (eller soyasaus hvis du tåler)

2 ts knuste kaffir limeblader (eller tre hele blader)

Sitronskall fra en sitron

Saft fra en halv sitron

1 ts korianderpulver

1 ts ingefærpulver (eeegentlig skulle man bruke fersk ingefær, men jeg hadde ikke)

1 stilk sitrongress, finhakket

Av grønt kan du bruke alt du har lyst på, jeg brukte disse:

1 rød paprika

1/2 rettish

1 bunt pak choy

1 pose bønnespirer

Sukkerter (som jeg bare puttet oppi til glede for min kjære, jeg plukker dem ut, de har masse FODMAPs)

2 gulrøtter til nudler

Slik gjør du:

Når du woker, gjør du alt klart på forhånd, slik at du bare kan putte det rett i panna. Her skal det gå fort!

Lag sausen av kokosmelk, Coconut Aminos, sitron, limeblad, sitrongress, ingefær og koriander. Skjær kylling i terninger, og krydre med det du vil (eller la være). Jeg brukte bare salt, pepper, chiliflak og gurkemeie – sistnevnte bare fordi jeg liker fargen. Kutt oppgrønnsakene, bortsett fra gulrøttene, som du skal lage nudler av med et juliennejern.

Wok kyllingen raskt, og legg det til side. Wok grønnsakene til de er blanke, og ha oppi kyllingen igjen. Tilsett sausen, og stir-fry i et par minutter. Til slutt rører du inn gulrotnudler, og lar det putre i fem minutter.

Ta da – du er ferdig allerede!

Veldig godt med koriander på toppen. Sesamfrø går også an, og salte cashewnøtter hvis du tåler det.

2 thoughts on “Kyllingcurry med sitrus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *