Kylling tandoori

Indisk er noe av det beste jeg vet :D
Indisk er noe av det beste jeg vet!

Jeg er stor fan av indisk mat; asiatisk generelt, egentlig. Likevel er det sjelden jeg prøver meg på indisk hjemme, for jeg føler aldri at jeg får fram de samme smakene som på restaurant. Under Whole30-måneden har jeg ikke spist indisk en eneste gang, så det måtte jeg gjøre noe med. Chicken tandoori coming up!

Jeg har jo ingen tandooriovn hjemme (hvem har det?), så jeg laget min egen. Jeg dekket en stekeplate med folie, lagde fire «bein» av folieklumper, og satte en rist oppå. Tadaa! Samboeren min kalte meg McGyver, det er jeg veldig fornøyd med.

Ikkeno' problem om du ikke har tandoorigrill!
Ikkeno’ problem om du ikke har tandoorigrill!

Vanligvis bruker man kyllingklubber eller lår til denne retten, men jeg hadde bare kyllingfilet som jeg skjærte i passe store biter. Marineringen kan ta så lang tid som du gidder å vente. Det er anbefalt fire til åtte timer, mine fikk ligge i kjøleskapet over natta.

Jeg har brukt grillfunksjonen på stekeovnen, som bare gir sterk overvarme. Ellers får man ikke den fine stekeskorpa på kyllingbitene.

Du trenger:

2 kyllingfileter, lår eller klubber

Til marinaden:
1 boks kremet kokosmelk (jeg brukte den fra Go-Tan, som er kjempetykk og uten tilsetningsstoffer)
1 ts paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ts spisskummen
1 ts malt ingefær
1 ts malt koriander
1 ts salt
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Bland alle krydderne godt, og miks det med kokosmelka med en liten visp. Bland inn sitronsaft. Vend kyllingbitene i marinaden, og la det stå i kjøleskapet med plast over til du skal steke dem.

Stekes på rist som forklart over på 200 grader i ca 25 minutter. Halvveis i tida snur du på kyllingbitene, så de blir like mye stekt på begge sider. Kyllinglår og klubber krever lenger steketid, 40 minutter. Da det var fem minutter igjen av steketida skrudde jeg varmen opp til 250 grader, for å få stekeskorpe.

Serveres med alt du liker av tilbehør. Paprika, gulrot, pastinakk og søtpotet er godt til. Søtpotet er ikke lav-FODMAP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *