Steak rub med kaffe

entrecote
Bruk ruben på entrecôte og grill!

Jeg er ikke superfan av marinader, mye fordi de er alltid fulle av løk og hvitløk og andre ting jeg ikke tåler. Rubs, derimot, er perfekt, det er jo bare krydder! Jeg har ikke begitt meg ut på det store lage-marinader-selv-eventyret ennå, men krydder kan jeg lett blande.

Denne steak ruben kommer fra den hellige Whole30-boka It Starts With Food, og jeg har faktisk fulgt den til punkt og prikke. Første gang. Men det var lurt også, for den funka kjempebra!

Det er en spennende blanding, med både kaffe og kakao. To ting jeg sjelden bruker i matlaging, men det skal jeg definitivt gjøre mer av. Jeg laget også en chili med kakao for en stund siden, som ble helt nydelig.

Den kalles mocha steak rub, men jeg har prøvd den på kylling også, og det går i alle fall helt fint.

Du trenger:

1 ss svart pepper

1 ss malt koriander

2 ts salt (jeg brukte himalayasalt)

1/2 ts malt nellik

1 ts kanel

1 ts rent kakaopulver

2 ts filtermalt kaffe

Slik gjør du:

Bland alle krydderne godt i en skål, og gni ruben godt inn i kjøttet. Pakk det inn i plastikk, og la det ligge på benken i minst en halvtime før du steker eller griller.

3 thoughts on “Steak rub med kaffe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *