Korianderstekt svinefilet

Full av smak med asiatiske krydder!
Full av smak med asiatiske krydder!

Indrefilet av svin er flott hvis du vil ha både middag og rester til dagen etter. Denne oppskriften har jeg hentet fra den flotte boka Practical Paleo, som både er en startguide og en kokebok for alle som vil spise paleo. Den tar til og med hensyn til mange ulike helsetilstander, som irritabel tarm.

Skal sies at oppskriften er noe tilpasset, når begynte jeg å følge oppskrifter, liksom? Her er det masse krydder på både kjøttet og gulrøttene. Gulrøttene er fra en annen oppskrift, men det ble en flott kombo, om jeg skal si det selv.

Merk at karripulver ikke er lav-FODMAP – inneholder ofte både hvitløk og løk.

Du trenger:

1 indrefilet av svin (jeg kjøper fläskfilet i Sverige), ca 750 gram

1 ss spisskummen

1 ss koriander

1 ts havsalt

Svart pepper (så mye du vil ha)

2 ss stekefett/-olje (jeg bruker ghee til denne)

2- 3 gulrøtter

1 ss karripulver

1 ts kanel

En dæsj olivenolje

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland spisskummen, koriander, salt og pepper godt, og fordel det på en linje på et skjærebrett. Legg en renskåret svinefilet oppå, og rull den i krydderet til den er helt dekket. Det skal være et passe tykt lag, slik at det blir skorpe når du steker den.

Brun svinefileten i en stekepanne, ca to minutter på hver side.

Kutt gulrøtter opp i strimler, og legg dem oppi en brødpose e.l. Oppi posen har du olivenolje og krydder, og blander godt. Jeg synes det blir mye jevnere fordelt slik, enn når jeg blander rett i forma.

Legg svinefileten og gulrøttene i en ildfast form, og stek midt i ovnen i ca 25 minutter. Kjernetemperaturen skal være rundt 78 grader hvis du har et større stykke kjøtt.

Du kan selvfølgelig servere med så mange grønnsaker du vil, men gulrøtter er i sesong, og ekstra gode nå.

One thought on “Korianderstekt svinefilet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *