Grillet bekkørret

Sitronsaft over fisken er alltid en vinner. Dessuten var granateple en fin variasjon i salaten.
Sitronsaft over fisken er alltid en vinner. Dessuten var granateple en fin variasjon i salaten.

TO fiskeoppskrifter etter hverandre, dét hadde jeg aldri trodd for noen måneder siden. Men åh, jeg har fått sånn dilla på grillet fisk! Nå har jeg fått litt mer dreisen på det også, da er det enda morsommere.

Denne uka var jeg innom Mathallen for å shoppe litt annet kjøtt enn jeg vanligvis spiser. Vulkanfisk hadde supertilbud på bekkørret/grillørret, så da måtte jeg jo kjøpe det, kan skjønne.

Denne gangen grillet jeg fisken rett på grillen OG jeg penslet den med olje først. Den ble perfekt.

Man beregner vanligvis én ørret per person, det var i alle fall nok for meg. Skjær vekk finner og hale, og tørk av slim med et tørkepapir. Skjær noen skrå snitt på hver side av fisken, da blir den jevnt stekt. Bland krydderet du vil bruke sammen med oljen. Jeg brukte sitronpepper, havsalt og timian pluss olivenolje, og det fungerte bra. La den gjerne få ligge litt før du griller, slik at smakene trekker inn.

Jeg grillet fisken først på høy varme (direkte) i 3-4 minutter på hver side, før jeg lot fisken få ligge på lav varme de siste minuttene. Du vet at du skal snu fisken når skinnet er litt brent, sjekk forsiktig med en plastpølseklype e.l. Den blir lett ødelagt av stort grillutstyr i metall.

Fisken er ferdig når kjøttet slipper beina.

Jeg serverte ørreten med en helt vanlig salat med granateple oppi. Kjempegodt! Jeg er også en sucker for sennep (ja, jeg har funnet en som er Whole30-godkjent!), så det måtte jeg ha til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *