Spicy kjøttboller i tomatsaus

kjøttboller i tomatsausJeg fikk aldri mine etterlengtede albondigas i Barcelona, så jeg bestemte meg for å lage min egen versjon!

Du trenger:

400 gram karbonadedeig/kjøttdeig

1 ts spisskummen

1/2 ts muskat

1/2 ts kajennepepper

Salt og pepper

1 boks hakkede tomater

2 dl kyllingkraft (eller vann)

Frisk basilikum

Slik gjør du:

Bland karbonadedeig og krydder i en bolle. Her må du bruke hendene!

Når du skal forme kjøttbollene, fukter du et skjærebrett og hendene dine med litt vann, så blir det lettere. Jeg brukte også litt kokosmel på underlaget – bruk potetmel for lav-FODMAP. Rull deigen ut til en pølse, og bryt av biter som du former til boller.

Stekes i stekepanne i klarnet smør eller kokosolje. Når kjøttbollene har en fin stekeskorpe, heller du over en boks med tomater og kraften. Du kan også bruke vann, men kraft tilsetter litt mer smak.

La det putre i ca ti minutter, og dryss en håndfull hakket basilikum over.

Nå kan du late som du er i Spania!

2 thoughts on “Spicy kjøttboller i tomatsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *