Hel ovnsstekt kylling med oliven

roastedchicken2

I dag stekte jeg en hel kylling for første gang i mitt liv! Og det var såre enkelt også. Det blir noe helt annet enn den grillede kyllingen du får i ferskvaren, det kan jeg love.

Jeg har brukt Lovise gårdskylling, som oppdrettes av Gårdsand i Vestfold. Fås på Meny og andre matbutikker med godt utvalg. Den er av god kvalitet, hadde jeg lest, og det stemte bra. Kjøttet ble utrolig saftig, og smaken en helt annen enn den billige jeg har pleid å kjøpe.

Å steke hel kylling tar litt tid, men det gjør seg jo selv. Det første du må gjøre, er å skylle kyllingen godt utvendig, og klappe den tørr med et tørkepapir. Deretter kan du fylle den med det du vil, jeg brukte kalamataoliven.

Bruk det krydderet du har lyst på, og gni det godt inn. Jeg brukte en blanding av salt, pepper og provencekrydder.

Det er veldig nyttig med steketermometer når man steker større stykker kjøtt. Kylling skal stekes til den har en kjernetemperatur på rundt 73 grader. Min kylling var 1,8 kilo, og det tok rundt en time og et kvarter å steke den. Du kan sjekke om den er ferdig ved å stikke noen hull i den, og hvis det kommer saft ut, er den klar.

Stekes i forvarmet ovn på 190 grader.

Voila! Jeg serverte med kokt bok choy og grønne bønner.

Nå har jeg noe å koke kraft på, og lunsjmat i et par dager.

Les mer om hvordan du koker kraft her.

roastedchicken

3 thoughts on “Hel ovnsstekt kylling med oliven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *