Kyllingsuppe med sting

En kyllingsuppe full av smak!
En kyllingsuppe full av smak!

I dag laget samboeren sin nydelige kyllingsuppe med karri til meg. Den blir alltid god! Her kan du også bruke din egen kraft, kokt på kyllingskrog. Det er mye mer næringsrikt enn hønsebuljongen fra matbutikken. Fremgangsmåten finner du her, men du trenger ikke koke kyllingkraft i mer enn et par timer.

Enkelte med IBS tåler ikke så mye kokosmelk. Den kan droppes, og du vil da få en klar, spicy kyllingsuppe i stedet. Ikke like mektig som denne. Du kan også variere med krydder, men de som står her fungerer helt perfekt, jeg lover. Juster mengden karri etter hvor sterk du vil ha suppa, denne vil nok noen synes er litt sterk.

Merk at karripulver IKKE er lav-FODMAP, da det ofte inneholder løk og hvitløk. Les nøye på pakken før du kjøper.

Du trenger:

200 gram kyllingkjøtt, fra en grillet kylling

2 gulrøtter

1 liten paprika

2 stangselleri

5 dl kyllingkraft

1 boks kokosmelk (uten tilsetningsstoffer, fås på innvandrerbutikk)

2 – 3 ss karripulver

1 ss paprika

1 ss kanel

Salt og pepper, smak til

Evt. litt kajennepepper

Slik gjør du:

Kok opp kraften, la det fosskoke litt før du tilsetter gulrot. Hell oppi kokosmelk, og kok i et par minutter. Ha oppi kylling, og bland inn karri og paprikapulver. La det koke i noen minutter til, før du tilsetter resten av grønnsakene. Til slutt smaker du til med resten av krydderne, og lar suppa putre i ytterligere ti minutter.

Perfekt på en regnværsdag, når du er syk eller bare når du har lyst på en skikkelig smaksbombe!

8 thoughts on “Kyllingsuppe med sting

  1. Laget denne i dag! Nydelig!
    Droppet kokosmelken, vet ikke om jeg reagerer på den men tar ingen sjanser nå i starten siden jeg reagerer på mange ting som er ok på low-fodmaplisten.

  2. Jeg lagde denne for 2 dager siden, men fikk en allergisk reaksjon (utslett i ansiktet/halsen), så må se an om jeg kan lage den mer. Uansett så var suppen utrolig god! Tusen tusen takk for oppskriften 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *