Burger med søtpotetbrød

Hamburgerbrødet MÅ ikke være med gluten, egg og melk! Faktisk foretrekker jeg dette.
Hamburgerbrødet MÅ ikke være med gluten, egg og melk! Faktisk foretrekker jeg dette.

Noen retter tenker man at bare ikke funker uten brød. Da gjelder det å være kreativ! Jeg ble inspirert av bloggen til Kristine Økern, der hun brukte søtpotetmos som burgerbrød.

Slik gjorde jeg burgeren 100 prosent paleo OG allergivennlig! Disse burgerne kjøpte vi frosne i Sverige (Angusburgere med kun kjøtt, salt og pepper), men jeg foretrekker nok de som samboeren min lager av karbonadedeig. Hvis du lurer på hva paleo er, kommer jeg tilbake til det i et seinere innlegg.

Det skal sies at søtpotetbrød ikke på langt nær er som burgerbrød – det henger ikke sammen. Det er fordi jeg ikke bruker noe bindemiddel, selvsagt, men kan du spise egg, kan du vispe inn ett i mosen. Det vil si at fem minutter at bildet over ble tatt, så ikke burgeren like lekker ut lenger. Men godt var det, da.

Paleoburger coming up!

Du trenger:

Til to burgere

2 hamburgere (hjemmelaget med karbonadedeig er best, men du kan kjøpe frosne hvis du finner noen av helt rent kjøtt)

2 mellomstore søtpoteter

Krydder etter ønske (jeg brukte pepper og provencekrydder)

Salat, tomat, agurk, sylteagurk (i lake uten sukker, fås på innvandrerbutikk)

Fersk ananas i skiver

Slik gjør du:

Skjær søtpotet i terninger, legg dem i en kjele med vann og kok opp. La det koke i 15-20 minutter. Hell av vannet, og mos med en potetstapper til det ikke er noen klumper igjen. Form små «brød» av mosen med stekespade eller en flat sleiv på en skjærefjøl.

Stek eller grill burgerne. Hvis du lager fra bunnen: Bland ulike kryddere i deigen for ekstra smak. Kajennepepper, salt, pepper, paprikakrydder og basilikum er alle egnet. Bruk fantasien!

Søtpotetbrødet må stekes i stekepanne, på grillen funker det ikke. Stek brødene på middels varme til du har fått en passe stekeskorpe. Snu bare én gang for ikke å ødelegge dem.

Dandér burgeren med grønt, og en ananasskive på toppen. Du kan også bruke bacon hvis du vil ha mer smak.

Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *