Baconsurret svinefilet med brie

Smakskombinasjonen bacon og brie er rett og slett perfekt!
Smakskombinasjonen bacon og brie er rett og slett perfekt!

Skikkelig gourmetmiddag! Men det er da helg, er det ikke?

Du kan selvfølgelig droppe osten om du ikke tåler melkeprotein. Det går an å fylle med for eksempel soltørkede tomater, oliven, urter, pesto – alt etter hva du liker (alle disse på en gang fungerer sikkert også). Som ekstra tilbehør hadde jeg søtpotetmos. Jeg kommer ikke over hvor mye jeg elsker søtpotet, jeg kommer sikkert til å skrive et eget innlegg bare om fordelene med den.

Her har jeg stekt fileten i ovnen, men det fungerer aldeles utmerket på grillen også. Bruk da en folieform, slik at osten ikke griser til grillen.

Selv om dette er hva jeg vil kalle gourmet, er det absolutt ikke usunt! Problemet er vel heller at det er vanskelig å begrense seg…

Du trenger:

750 g svinefilet (jeg kjøper fläskfilet i Sverige)

1 pakke bacon

1/2 brieost (de gode finnes i ferskvaren, f. eks. Brie de Paris)

Pesto (hvis du vil) – pass på innholdet, jeg kjøper på innvandrerbutikk, den er uten sukker og andre lumske tilsetninger. Helios sin økologiske er også fin.

Grønnsaker etter ønske, for eksempel gulrot, cherrytomater og paprika. Alle er lav-FODMAP.

Søtpotetmos:

Søtpotet er ikke lav-FODMAP.

1 stor søtpotet

1 dl kokosmelk

1 – 2 ss smør (kan droppes)

Salt og pepper

Krydder etter ønske, jeg liker italiensk eller provencekrydder

Slik gjør du:

Renskjær kjøttet (ta vekk slintrer og sener), og lag et snitt inn i fileten. Snittet fyller du med brie. Surr baconskiver stramt rundt fileten, slik at osten holdes på plass.

Brun fileten raskt i stekepanne i litt kokosolje, før du legger den på et ildfast fat med god plass til grønnsaker. Smør pesto på toppen av fileten, hvis du vil ha det (jeg vil, jeg vil!).

Kutt opp grønnsakene, og legg dem rundt svinefileten. Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.

Skjær søtpoteten i terninger, legg dem i en kasserolle med vann, og kok opp. De er møre etter rundt fem minutters koking.

Sil av vannet, og mos potetene med en potetstapper. Bland inn smøret, deretter har du i kokosmelk til du får ønsket konsistens. Det skal ikke så mye til! Krydre til slutt med salt, pepper og det du liker, og bland godt.

La kjøttet hvile i noen minutter før dere spiser.

Voilà – du er nå en gourmetkokk!

9 thoughts on “Baconsurret svinefilet med brie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *