Fylt paprika med kjøttdeig

Litt ost på toppen er godt - ost inneholder som kjent ikke laktose.
Litt ost på toppen er godt – ost inneholder som kjent nesten ikke laktose.

I går laget min kjære et fortreffelig måltid til meg. Paprika kan du jo egentlig fylle med hva du vil, men her ble det kun karbonadedeig, krydder og ost. Så hadde vi stekte grønnsaker ved siden av – det ble nok mat, kan du si.

Jeg er vanligvis tilhenger av rent kjøtt, men av og til er det så godt med kjøttdeig, og da er karbonadedeig det beste du får. Masse proteiner!

Av krydder kan du bruke hva du vil, samboeren min gikk i alle fall amok i skuffen.

Merk at det kan bli bløtt oppi paprikaene av kjøttsaften, så skjær et lite hull i bunnen på dem, slik at kraften kan fordampe i ovnen.

Du trenger:

2 store paprika (eller én til hver hvis dere er flere enn to)

400 gram karbonadedeig

Krydder etter eget ønske – vi brukte grillkrydder, paprikakrydder, frisk oregano, tørket timian, kajennepepper, sort pepper og salt

Ost

Grønnsaker etter eget ønske til servering – vi hadde gulrot, squash og sellerirot

Kokosolje til steking

Slik gjør du:

Bland karbonadedeig og krydder, det skal altså ikke stekes først.

Skjær av «lokket» på paprikaene, rens dem, og fyll med kjøttblandingen. Dryss over ost, og sett på «lokket» igjen.

Kutt grønnsaker i terninger – behold potetskallet på! – og legg i ildfast form med litt kokosolje.

Stek alt i ovnen på 200 grader i en halvtime.

Nyt!

One thought on “Fylt paprika med kjøttdeig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *