Superrask currywok

Dette er den beste curryen jeg har fått til!
Dette er den beste curryen jeg har fått til!

Scampi er ikke noe jeg bruker ofte, som er rart, fordi jeg elsker det! Her unnet jeg meg det, men du kan selvfølgelig bruke alle typer kjøtt her.

I curry vil man ha noe syrlig, noe salt, noe søtt og noe sterkt. Her har jeg brukt henholdsvis sitrongress, fiskesaus, kokossukker og chili. Ting man finner i thaimat overalt. Det må sies at i store mengder er ikke kokossukker noe for oss med IBS (det gjelder jo alt av kokosprodukter), fordi det inneholder store mengder fruktose. Her er det dog bare brukt en spiseskje, som bør gå bra for de aller fleste. Du kan også droppe det, såklart (jeg gjør som oftest det).

Oppskriften fant jeg faktisk i en brosjyre fra Rema 1000, og tok meg ca. et kvarter å lage. Nei, jeg tuller ikke!

Du trenger:

Scampi (jeg brukte frosne og pillede fra Fiskemannen)

3 ts rød karripasta

1 boks kokosmelk

3 stilker sitrongress på glass

1 ts fiskesaus

1 ss kokossukker

1/2 squash

1 paprika

Brekkbønner

1 rød chili

Slik gjør du:

Hell en halv liter vann oppi en wokpanne, og kok opp. Gi squash og paprika et raskt oppkok, før du skyller dem i kaldt vann og legger dem til side.

I den tomme wokpanna legger du currypasta og kokosmelk, og rører rundt. Bruk høyeste varme. Ha oppi sitrongress.

Ha oppi scampi, og smak til med fiskesaus og sukker.

Hell grønnsakene i panna, og la det koke i et par minutter. Tilsett chili, mais og bønner.

Du er ferdig!

4 thoughts on “Superrask currywok

 1. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

  Varme hilsen,

  Elin
  Alleoppskrifter
  http://www.alleoppskrifter.no/

 2. Hei. Jeg har ikke laget curry siden jeg begynte på low FODMAP dietten, for jeg har ikke funnet currypaste uten hvitløkspulver. Har du funnet det, kan jeg få navnet i såfall, eller tåler du hvitløk i små mengder?

  Hilsen Anne Mette

   • Takk for det 🙂 Litt morsomt – jeg stusset litt på «hel garam masala» og kom på at jeg har garam masala stående fra tidligere. Sjekket innholdsfortegnelsen – det er et blandingskrydder, og sammen med vanlig karri så inneholder det alle ingrediensene som hun har brukt i sin karry. Vet ikke hvordan mengdeforholdet er selvf, men morsomt – i hvert fall for en innholdsfortegnese-geek som meg (har holdt på med å lese innholdsfortegnelser i flere år av forskjellige grunner).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *