Hel foliebakt ishavsrøye

Ser ganske proft ut med hel fisk da!
Ser ganske proft ut med hel fisk da!

I dag ville jeg unne meg noe skikkelig godt (ikke at jeg spiser noe som smaker vondt noen gang…), så da dro jeg i ferskvaren på Centra, og kjøpte en hel ishavsrøye. Jeg hadde aldri prøvd å tilberede hel fisk før, så jeg tenkte det var på tide. Og det viste seg å være superenkelt!

Ishavsrøye er en fet fisk med lyserødt kjøtt, full av omega 3, som er bra for cirka alt. Det er for eksempel viktig å ha god balanse mellom fettsyrene omega 3 og 6 i kroppen, og vi får generelt i oss mer enn nok av omega 6. For de med reflukssykdom vil denne balansen ofte avgjøre formen. Spiser du ikke fisk minst tre ganger i uka, er det anbefalt å ta tilskudd.

Lav-FODMAP: Bruk gulrot i stedet for søtpotet.

Så må jeg jo bevise hvor enkelt dette var!

Du trenger:

1 ishavsrøye (ca 5-600 gram til to personer)

Noen skiver sitron

Kruspersille

1/2 sellerirot

1 søtpotet

Cherrytomater

Kokosolje

Slik gjør du:

Tørk godt av fisken ut- og innvendig med tørkepapir. Du skal ikke skylle fisken med vann, for da blir nemlig kjøttet vassent.

Legg hele fisken i aluminiumsfolie sammen med litt kokosolje (smelter mens det bakes). Legg halve sitronskiver og kruspersille inni fisken.

Legg grønnsakene i terninger rundt fisken, og pakk inn med skjøten opp.

Bakes i ovn på 220 grader i 25 minutter.

Jeg hadde spinatsalat og noen oliven til. Rømme er alltid godt til fisk, hvis man spiser sånt. Jeg hadde fransk sennep til, det fungerte helt supert.

3 thoughts on “Hel foliebakt ishavsrøye

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *